Surf naar een willekeurig interieurblog en je komt ‘m vast en zeker tegen: de visgraatvloer. Dit traditionele motief bestaat al eeuwenlang, maar is weer helemaal terug. Logisch, want een visgraatvloer staat prachtig in elk interieur. Met een PVC visgraatvloer heb je de uitstraling van écht hout, maar met alle voordelen van PVC en bovendien een vriendelijker prijskaartje. En: als het gaat om PVC visgraatvloeren heb je bij Vakmannen met vloeren volop keuze als het gaat om kleur en de breedte en lengte van de ‘graten’. Wil je jouw PVC vloer laten leggen door een echte professional met oog voor detail? Onze vakmannen helpen je graag.

Lees meer
Toon prijs incl. leggen:
Sorteren op

Wat is een PVC visgraat vloer?

De naam ‘visgraat’ staat voor een legwijze, waarbij korte planken schuin tegen elkaar worden gelegd. Hierdoor ontstaat een trapsgewijs patroon dat doet denken aan een visgraat. De eikenhouten visgraatvloer bestaat al eeuwenlang, al was het vroeger enkel voor de rijke elite weggelegd. De luxe uitstraling van een ‘herringbone’ vloer, zoals de Engelsen zeggen, is nog altijd in trek. We snappen wel waarom: een houten visgraatvloer staat niet alleen prachtig in een statig herenhuis of kasteel, maar een PVC visgraat met bies komt ook heel mooi tot zijn recht in een modern interieur. Een visgraatvloer van echt eikenhout is weliswaar prachtig, maar vereist veel onderhoud en is bovendien erg prijzig. Daarom zijn PVC visgraatvloeren een perfect alternatief: wél dit luxe motief en in een houtlook die niet van echt hout is te onderscheiden, maar onderhoudsarm, slijtvast, duurzaam én geschikt in combinatie met vloerverwarming. Lees meer over de voordelen van PVC vloeren.

De mooiste PVC visgraatvloeren van de beste merken

Van heel licht eiken voor een frisse uitstraling tot een donkere houtsoort voor een mysterieus, landelijk karakter; PVC visgraatvloeren zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen. Ook wassingen in verschillende tinten wit en grijs behoren tot de mogelijkheden. Bij Vakmannen met vloeren vind je een ruim en gevarieerd assortiment aan visgraatvloeren van verschillende A-merken. Denk aan Vivafloors, Moduleo, Therdex en mFLOR.

Wat is het verschil tussen PVC visgraat en Hongaarse punt?

Ben je wel gecharmeerd van het visgraatmotief, maar zoek je een iets rustiger alternatief? Dan is er ook de Hongaarse punt. Dit patroon lijkt op de visgraat, met als belangrijk verschil dat bij een Hongaarse punt de bovenste delen aansluiten, waardoor er een V-patroon (oftewel punt) ontstaat. Bij een visgraatvloer (in een hoek van 90 graden) raken de punten elkaar niet. Lees meer over onze PVC vloeren met Hongaarse punt. Toch liever PVC stroken of PVC tegels? Die hebben we ook!

Kosten PVC vloer visgraat leggen

Vakmannen met vloeren werkt uitsluitend met kwaliteitsmerken. Onze PVC visgraatvloeren zijn aanzienlijk voordeliger dan een vloer van echt hout, zonder dat je concessies hoeft te doen als het gaat om kwaliteit. Omdat wij een kleinschalig bedrijf zijn, ben je bij Vakmannen met vloeren verzekerd van één aanspreekpunt, persoonlijke service en – niet onbelangrijk – onze prijzen voor een PVC visgraat vloer inclusief leggen zijn bijzonder competitief. Benieuwd naar de kosten van een pvc vloer is visgraat motief? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neemt contact met ons op voor persoonlijk advies op maat.

Visgraat PVC vloer leggen of laten leggen?

Laminaat leggen is vrij eenvoudig, maar complexere patronen als een PVC visgraatvloer laat je beter over aan een professional. Niet alleen omdat het leggen vakwerk is, maar onze vakmannen hebben ook ruimtelijk inzicht en oog voor detail, zodat we de vloer zo leggen dat hij het beste tot zijn recht komt in jouw woonkamer, slaapkamer of zelfs badkamer. Jouw PVC visgraat vloer inclusief leggen koop je bij Vakmannen met vloeren. Bij het leggen houden we rekening met lichtinval, de lengte van de ruimte en weten we precies hoe we de vloer moeten leggen om een ruimte groter te laten lijken.  Wil je een PVC visgraatvloer met bies of hoge plinten? Onze service is van A tot Z. Lees meer over onze legservice. Meer inspiratie opdoen? Bekijk ons complete assortiment PVC vloeren.