• Professionele legservice

  • De beste kwaliteit

  • Snel je offerte

Zoeken
Winkelmandje

Onderhoud PVC vloer: tips voor het schoonmaken en reinigen

Grote kans dat je voor een PVC vloer kiest omdat deze niet alleen mooi is, maar ook weinig onderhoud vereist. Maar jouw droomvloer moet je natuurlijk wel schoonmaken om hem zo lang mogelijk mooi te houden. Hoe pak je dit aan? En welke schoonmaakmiddelen mag je wel en niet op een PVC vloer gebruiken?

PVC vloer onderhouden betekent regelmatig stofzuigen

Net als op elke andere vloer, komt er zand en vuil op te liggen. Regelmatig stofzuigen met een zacht mondstuk en dweilen is dus belangrijk en voor het grootste gedeelte ook het enige dat je aan onderhoud hoeft te doen. Wel zo prettig!

Welke schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor een PVC vloer?

Ook al is een PVC vloer prima te dweilen, we raden af om een allesreiniger of groene zeep te gebruiken. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn sowieso af te raden omdat deze de beschermlaag van de PVC vloer kunnen aantasten. Ook reinigen met een stoomapparaat adviseren we niet. Maar wat dan wel? Dweilen met enkel water (niet kokend heet) kan in de meeste gevallen prima. Of gebruik schoonmaakazijn.

Wat te doen bij strepen, vlekken op een PVC vloer?

Op een vloer waarop wordt geleefd, ontstaan nu eenmaal strepen en vlekken. Eén van de voordelen van een PVC vloer is dat je deze heel eenvoudig weghaalt met een vochtige doek. Lauw tot lauwwarm water is in de meeste gevallen voldoende, maar ook hiervoor kun je prima schoonmaakazijn gebruiken.

Periodiek onderhoud van je PVC vloer

Er zijn daarnaast verschillende cleaners en polishers die uitermate geschikt zijn voor een wat grondigere reiniging van je PVC vloer en om lichte krasjes te verwijderen. Vakmannen met vloeren adviseert hiervoor de cleaner en polish van mFLOR. Deze producten zijn veilig en pH neutraal.

mFLOR Cleaner mat

Deze reiniger is ideaal voor het onderhoud van jouw PVC vloer. Zorg ervoor dat je goed stofzuigt voordat je de cleaner aanbrengt op de vloer en verdun de cleaner volgens de richtlijnen op de verpakking. Gebruik een dweil of mop om de cleaner aan te brengen op de vloer.

mFLOR Polish mat

Deze polish is bij uitstek geschikt voor PVC vloeren met een matte uitstraling, zet krassen dicht en geeft jouw PVC vloer een extra beschermlaag. Breng deze onverdund aan op de PVC vloer met een mop of wasverdeler in een dunne, gelijkmatige laag. Laat deze laag 1,5 drogen en breng vervolgens een tweede laag aan. Hierna is het belangrijk de vloer 3 uur te laten drogen.

Eerste hulp bij schade aan je PVC vloer

Een kras die je niet weg krijgt, of heb je onverhoopt toch ergere schade aan je PVC vloer? Deze kunnen we bij Vakmannen met vloeren snel en makkelijk voor je oplossen door een plank of tegel te vervangen. Neem in dat geval contact met ons op en wij zorgen ervoor dat jouw vloer er weer als nieuw uitziet!

Emiel Pol Emiel Pol

Ben je aan het rondkijken? Of kan ik je ergens mee helpen?

Stuurt whatsapp bericht