• Professionele legservice

  • De beste kwaliteit

  • Snel je offerte

Zoeken
Winkelmandje

Ondervloer voor een PVC vloer: dit moet je weten

Jouw perfecte PVC vloer gevonden? Voordat we deze bij je bezorgen, komt één van onze vakmannen persoonlijk bij je langs voor een ondervloercheck. Dat is geen overbodige luxe. De kwaliteit van de ondervloer is namelijk bepalend voor het eindresultaat. Zo meten we het vochtpercentage in de vloer, kijken we naar de hardheid en of er andere specifieke handelingen uitgevoerd moeten worden voordat we jouw vloer leggen. In de meeste gevallen is het nodig om de ondervloer te egaliseren.

Vloer egaliseren voor PVC

Niet elke ondervloer is geschikt voor een PVC vloer. Je kunt dus niet een willekeurige ondervloer gebruiken. Wat vooral belangrijk is, is dat de ondervloer hard, droog, vlak en stabiel is. De meeste ondervloeren – denk aan cementdeck, Anhydriet en Fermacell – bevatten toch enige onregelmatigheden en moeten dus geëgaliseerd worden. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar ook overlaten aan één van onze vakmannen. Zo weet je zeker dat dit vakkundig gebeurt. Een goede basis is essentieel voor de levensduur van jouw PVC vloer. Zeker in combinatie met onze PVC legservice, zijn onze prijzen bijzonder aantrekkelijk. Voor het egaliseren van een cementdeck, Anhydriet of Fermacell vloer hanteren we een basistarief van slechts  10,-

PVC op een houten ondervloer?

Heb je een houten ondergrond? Dan kun je kiezen voor een perfect egaliserende ondervloer van Jumpax of een PVC vloer inclusief ondervloer uit de Moduleo LayRed collectie.

Jumpax Classic ondervloer

De Jumpax Classic is een bijzondere ondervloer die je op een houten vloer kunt plaatsen, hij reduceert geluid en is ook nog eens thermisch isolerend. Deze ondervloer is snel te plaatsen en is speciaal bedoeld voor directe verlijming van PVC vloeren.

Moduleo LayRed

Deze innovatieve klik PVC vloer van nog geen 6 mm dik bevat een eigen ondervloer en is daarmee perfect voor wie een oneffen ondergrond niet wil egaliseren. Tegelijkertijd is deze PVC vloer supersterk, zacht, geluiddempend en snel te leggen. Bovendien heb je de keuze uit maar liefst 31 prachtige dessins. Bekijk alle PVC vloeren van Moduleo.

Wat kost een ondervloer?

Bij Vakmannen met vloeren werken we met vaste, aantrekkelijke basistarieven voor verschillende ondervloeren.

  • Jumpax Classic: € 29,95
  • Egaliseren €9,95

*prijzen zijn incl. arbeid

Geluiddempende ondervloer

Eén van de voordelen van een PVC vloer is dat deze bijzonder geluiddempend is. Dat is fijn, zeker wanneer je in een appartement woont! Controleer altijd wel goed de specificaties van de PVC vloer en of deze voldoen aan bijvoorbeeld de eisen die de woningbouwvereniging stelt wat betreft geluidsrestrictie. Kom je er niet uit? Neem dan contact op voor persoonlijk advies.

Ondervloer bij vloerverwarming

Een PVC vloer maakt het mogelijk om een vloer met de uitstraling van echt hout te combineren met vloerverwarming. Wanneer je een PVC boven vloerverwarming plaatst, is het beter om de PVC vloer direct op de ondergrond te verlijmen. Een ondervloer is dus niet wenselijk. Wel is het belangrijk dat de vloer vlak is. Ons advies is om dit door een professional te laten doen.

Service van A tot Z

Of het verstandig is om zelf de ondergrond te egaliseren en de PVC vloer te laten leggen, hangt van verschillende factoren af. Van de kwaliteit van de ondergrond zelf, maar ook of je vloerverwarming wenst en natuurlijk hoe complex het patroon van jouw PVC vloer is. Click PVC is bijvoorbeeld wat makkelijker te leggen dan een prachtige PVC visgraatvloer of een PVC vloer met Hongaarse punt. Liever een echte vakman inschakelen? Wij helpen je graag en ontzorgen je desgewenst van A tot Z, dus van het voorbereiden van de ondervloer tot aan de laatste afwerking. Meer weten over onze PVC vloeren, de prijzen of onze legservice? Of wil je een persoonlijk adviesgesprek aanvragen of een afspraak maken bij ons in de showroom in Apeldoorn? Neem dan contact met ons op.

Emiel Pol Emiel Pol

Ben je aan het rondkijken? Of kan ik je ergens mee helpen?

Stuurt whatsapp bericht