• Professionele legservice

  • De beste kwaliteit

  • Snel je offerte

Zoeken
Winkelmandje

PVC vloer leggen of laten leggen?

Je bent erover uit: je gaat voor een PVC vloer. Maar kies je er nu voor om de PVC vloer zelf te leggen of om jouw PVC vloer te laten leggen door een echte professional? Welke PVC vloeren zijn eenvoudig zelf te leggen en voor welke vloeren kun je beter gebruik maken van onze professionele legservice? Dit, en meer, zetten we hier voor je op een rij.

Welke PVC vloeren zijn eenvoudig te leggen?

Of het verstandig is om je nieuwe PVC vloer zelf te leggen, of dat het toch beter is om een professional in te schakelen, hangt van een aantal zaken af. Of je handig bent natuurlijk, maar ook vooral voor welk type vloer je kiest. Bekende merken als Vivafloors, Moduleo, Therdex en mFLOR bieden de optie om te kiezen tussen PVC clickvloeren en lijmvloeren. Click PVC leggen is vrij eenvoudig. Denk aan ‘gewoon’ kliklaminaat. Het kliksysteem is zo ontworpen dat je niet per se technisch onderlegd hoeft te zijn om hiermee uit de voeten te kunnen. Maar: wil je een PVC lijmvloer – bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming – of een vloer in een bijzonder motief? Een PVC visgraatvloer leggen of een vloer met Hongaarse punt, is echt vakwerk. In dat geval helpen de vloerexperts van Vakmannen met vloeren je met alle liefde.

Kwaliteit verzekerd met onze legservice

Bij Vakmannen met vloeren verkopen we niet alleen vloeren, we leggen ze ook daadwerkelijk zelf. En dat op vakkundige wijze. Wij hebben dus alle expertise in huis om jouw droomvloer van A tot Z te realiseren. Kies je ervoor om gebruik te maken van onze legservice? Dan profiteer je van een aantal voordelen die je bij weinig andere bedrijven vindt. Zo zijn de kosten van een PVC vloer inclusief egaliseren en leggen. Daarbij krijg je deskundig advies: als het gaat om de juiste PVC vloerlijm, tot het checken en egaliseren van de ondervloer. Het leggen zelf natuurlijk, maar ook een grondige afwerking. Denk bijvoorbeeld aan passende plinten.

Jouw PVC vloer laten leggen? Zo gaan we te werk

Jouw PVC vloer leggen we graag voor je! Van alleen de vloer leggen, tot het egaliseren van de ondervloer en het leggen van de PVC vloer inclusief plinten. De PVC legservice van Vakmannen met vloeren werkt volgens een praktisch stappenplan:

Stap 1: Vloer inmeten en ondergrondcheck

Voordat we jouw nieuwe PVC vloer bezorgen, komt één van onze vakmannen persoonlijk bij je langs om de vloer in te meten. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de lengte en breedte van de ruimte en kijken we hoe we de vloer zo kunnen leggen dat het de ruimte mooier maakt. Een gedegen controle van de ondergrond hoort bij deze vakkundige inspectie. Zo meten we het vochtpercentage in de vloer, kijken we naar de hardheid en of er andere specifieke handelingen uitgevoerd moeten worden voordat we jouw vloer leggen.

Stap 2: Bezorging vloer en toebehoren

Nadat we de vloeroppervlakte hebben ingemeten, bezorgen we jouw vloer en alle toebehoren (denk aan plinten, lijm, epoxy etc).

Stap 3: Vloer egaliseren

Bij het egaliseren van de ondervloer maken we deze helemaal stofvrij. Vervolgens wordt de vloer voorgestreken met de daarvoor bestemde primer van Uzin. We werken bewust alleen met egaline, lijm, epoxy’s en andere toebehoren van dit kwaliteitsmerk. De volgende stap is het repareren van eventuele scheuren, gaten en andere onregelmatigheden met een reparatiemortel. De egaline zelf brengen we aan in een laag van ongeveer 2 à 3 mm. Deze moet vervolgens een dag drogen.

Stap 4: PVC vloer leggen

Om zeker weten dat de ondervloer helemaal egaal is, wordt de vloer eerst helemaal geschuurd en wederom stofvrij gemaakt. Vervolgens meten we het beginpunt uit en starten we met het leggen van de PVC vloer.

Stap 5: De afwerking

Een belangrijke stap in het leggen van een PVC vloer is de afwerking. Kies je voor een afwerking met hoge plinten? Wij kunnen iedere vloer afwerken met fraaie hoge plinten, waarbij je kunt kiezen uit een afgelakte plint in RAL 9010, of een gegronde plint die je zelf elke gewenste kleur kunt geven. Hoge plinten worden altijd zowel aan de boven- en onderkant afgekit. Dit doen we uiteraard op een vakkundige manier, waarbij we witte acrylaatkit gebruiken voor de bovenkanten en naden en siliconen transparant grijze kit voor de onderkant. De finishing touch is het insnijden van de mat. Deze kunnen we namelijk op een heel mooie manier laten verzinken in de vloer, waardoor de loopmat even hoog ligt als de PVC vloer en niet kan verschuiven.

Stap 6: Genieten van jouw nieuwe vloer!

Eén van de voordelen van een PVC vloer is dat deze direct belast mag worden. Je kunt dus direct genieten van jouw nieuwe vloer. Zorg er alleen voor dat de vloer niet nat (gedweild) wordt gedurende de eerste 72 uur. Heb je een PVC vloer met vloerverwarming? Zet deze dan even uit en start de vloerverwarming na 72 uur langzaam op en verhoog deze steeds met 0,5 graden per dag.
De vloer mag dus direct belast worden, alleen de eerste 72 uur mag de vloer niet nat (gedweild) worden.

Emiel Pol Emiel Pol

Ben je aan het rondkijken? Of kan ik je ergens mee helpen?

Stuurt whatsapp bericht