• Professionele legservice

  • De beste kwaliteit

  • Snel je offerte

Zoeken
Winkelmandje

PVC vloer en vloerverwarming: een ideale combinatie

Echt hout is een natuurproduct, dat leeft en werkt. Hoe mooi een echte eikenhouten vloer ook is, het vormt geen ideale combinatie met vloerverwarming. Dit maakt een PVC vloer zo aantrekkelijk. Deze is namelijk bijzonder geschikt voor vloerverwarming, want het is een ideale warmtegeleider. Wel de uitstraling van jouw droomvloer, maar met alle voordelen van PVC. Waar moet je allemaal op letten als je kiest voor vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer. Dat zetten we voor je op een rij.

Waarom gaan vloerverwarming en PVC zo goed samen?

Hoewel PVC exact lijkt – en voelt als – hout of steen, is het gemaakt van kunststof. De afkorting staat voor polyvinylchloride. Een PVC vloer bestaat uit verschillende lagen kunststof en is voorzien van een beschermende toplaag, die de vloer extra sterk maakt. PVC is daarnaast ook een uitstekende warmtegeleider. Dit in tegenstelling tot laminaat en parket, die juist isoleren. Doordat de PVC vloer direct op de vloerverwarming wordt gelijmd, zit er geen lucht tussen de ondervloer en de PVC vloer, waardoor je profiteert van optimaal rendement. Dat geeft je niet alleen snel warme voetjes, maar je bespaart ook nog eens aanzienlijk op je stookkosten.

PVC visgraatvloer en vloerwarming

Goed nieuws: vloerverwarming kan gecombineerd worden met alle PVC vloeren in ons assortiment. Dat geldt voor een PVC strokenvloer, PVC tegels en ook een PVC visgraatvloer of PVC vloer met Hongaarse punt. Onze vakmannen kunnen zelfs de meest complexe patronen boven vloerverwarming leggen. Kies simpelweg de PVC vloer uit ons ruime assortiment van topmerken als Vivafloors, Moduleo, Therdex en mFLOR, vraag een vrijblijvende offerte aan via de productpagina en wij regelen de rest.

PVC vloer boven vloerverwarming laten leggen door een echte vakman

Wanneer je een PVC boven vloerverwarming plaatst, is het beter om de PVC vloer direct op de ondergrond te verlijmen. Een ondervloer is dus niet wenselijk. Wel is het belangrijk dat de vloer vlak is. Ons advies is om dit door een professional te laten doen.  Vakmannen met vloeren is een kleinschalig bedrijf, opgericht door twee liefhebbers van mooie vloeren. We verkopen niet alleen PVC vloeren, maar leggen deze ook zelf. Van het perfect gereed maken van de ondervloer tot aan de laatste afwerking inclusief plinten; wij hebben alle expertise in huis om jouw vloer van A tot Z te realiseren. Lees meer over onze legservice of neem contact op voor persoonlijk advies op maat.

PVC overzetplinten

Is het niet mogelijk om je oude plinten te verwijderen? Dan kunnen we hier zogenoemde overzetplinten overheen plaatsen. Deze worden ook wel renovatieplinten genoemd. Aan de achterzijde van een overzetplint is een uitsparing gezaagd, waardoor deze makkelijk over de oude plint geplaatst kan worden. Van oude, beschadigde plinten zie je zo niets meer terug.

PVC hoge plinten

Veel mensen kiezen ervoor om de plinten júist te laten opvallen. Hoge plinten worden vastgemaakt aan de muur en geven je vloer een heel elegant karakter. Niet voor niets zie je hoge plinten veel in herenhuizen! Hierbij heb je de keuze uit een afgelakte plint in RAL 9010  of gegronde plint, die je zelf op kleur kunt brengen, mocht je liever een andere kleur dan wit willen. Een hoge plint is altijd 12 mm dik. Qua hoogte kun je kiezen uit 7cm, 9cm en 12cm hoog.

Vakmannen met vloeren: service van A tot Z

Kies je ervoor gebruik te maken van onze professionele legservice? Dan leggen we natuurlijk niet alleen de vloer, maar doen we eerst een vakkundige ondergrondcheck en zorgen onze vakmannen er ook hoogstpersoonlijk voor dat de afwerking met oog voor detail wordt gedaan. Omdat plinten zo bepalend zijn voor de uitstraling van jouw PVC vloer, adviseren we je graag over de verschillende opties. Wil je een persoonlijk adviesgesprek aanvragen of een afspraak maken bij ons in de showroom in Apeldoorn? Neem dan contact met ons op.

Emiel Pol Emiel Pol

Ben je aan het rondkijken? Of kan ik je ergens mee helpen?

Stuurt whatsapp bericht