• Professionele legservice

  • De beste kwaliteit

  • Snel je offerte

Zoeken
Winkelmandje

Voordelen van een PVC vloer

Ga je voor een PVC vloer of niet? Voordat je die keuze maakt, is het goed om te weten wat nu precies de voordelen en nadelen zijn van een PVC vloer.

10 redenen om te kiezen voor een PVC vloer

Een PVC vloer ziet er wel precies uit zoals hout of steen, maar is gemaakt van kunststof. Of beter gezegd: polyvinylchloride. Een PVC vloer bestaat uit verschillende lagen kunststof en is voorzien van een beschermende toplaag, die de vloer extra sterk maakt. Vakmannen met vloeren werkt uitsluitend met merken waar we écht achter staan. Met merken als Vivafloors, Moduleo, Therdex en mFLOR. Merken die prachtige vloeren maken en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo heb je wel de uitstraling van echt hout, natuursteen of beton maar met de voordelen van PVC. We zetten er 10 voor je op een rij.

PVC vloeren zijn onderhoudsarm

Een echte houten vloer is natuurlijk prachtig, maar vereist wel het nodige aan onderhoud. Met een PVC vloer in houtlook heb je de uitstraling van echt hout maar hoef je je niet druk te maken om het schuren, lakken of oliën om je vloer in topconditie te houden. Even stofzuigen, dweilen en je vloer ziet er weer perfect uit! Lees meer tips voor het onderhoud van je PVC vloer.

Voordeliger dan echt hout of steen

Een PVC vloer is niet de goedkoopste vloer – althans niet wanneer je voor een kwaliteitsvloer van PVC kiest – maar is wel stukken voordeliger dan een echte eikenhouten vloer of een vloer van natuursteen.

Een PVC vloer is sterk en gaat lang mee

Een vloer kies je niet voor even. Deze moet dus wel tegen een stootje kunnen en ook op dat vlak biedt PVC een groot voordeel. Bij Vakmannen met vloeren werken we uitsluitend met kwaliteitsmerken die vloeren maken die heel lang meegaan. Deze vloeren zijn allemaal voorzien van een beschermende toplaag, waardoor een PVC vloer vele malen sterker is dan laminaat, vinyl of tapijt.

Ideaal voor in de badkamer

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een eikenhouten vloer, kan een PVC vloer wél goed tegen water. Dat maakt PVC vloeren heel geschikt voor in natte ruimtes als de badkamer. Een PVC visgraatvloer in licht eiken? Een PVC vloer met Hongaarse Punt? Of toch liever een PVC strokenvloer of PVC tegels die exact lijken op echt hout? Met PVC geef je jouw badkamer die warme uitstraling van echt hout.

Te combineren met vloerverwarming

Echt hout leeft en werkt. Dit maakt een houten vloer niet geschikt voor boven vloerverwarming. Een PVC vloer is júist heel geschikt voor vloerverwarming, want het geleidt warmte bijzonder goed. Dat is ook fijn voor je portemonnee, want je bespaart zo stookkosten. Met PVC heb je warme voetjes en tegelijkertijd de uitstraling van hout. Lees meer over PVC vloeren en vloerverwarming.

Geen streepvorming

Op een vloer moet geleefd kunnen worden. Een gezin met kleine kinderen? Huisdieren? Een ruimte waar veel gelopen of verschoven wordt? Geen probleem voor PVC! En: een lelijke witte streep als gevolg van schoenen met een rubberen zool poets je zo weg met een vochtige doek.

Geluiddempend

Al menen sommige mensen dat het geluid van tikkende hakken op een houten vloer wel iets heeft, de buren zullen daar vast niet hetzelfde over denken. Met een PVC vloer doe je ze een groot plezier, zeker wanneer je in een appartement woont. PVC vloeren staan erom bekend bijzonder geluiddempend te zijn.

Plakplinten zijn niet per sé nodig

Een ander voordeel is dat een verlijmde PVC vloer heel strak tegen de muur aangelegd kan worden. Plinten zijn hierdoor niet nodig. Al kun je er natuurlijk wel voor kiezen, simpelweg omdat je plinten mooi vindt.

Zacht gevoel

Ook wanneer je niet voor vloerverwarming kiest, voelt PVC warmer en zachter aan dan stenen tegels. Lekker op blote voeten lopen is dus geen probleem!

Direct van te genieten

Het laatste voordeel is dat een PVC vloer na het leggen direct belast mag worden. Je kunt dus direct genieten van jouw nieuwe vloer. Let er alleen op dat je de vloer de eerste 72 uur niet dweilt. En heb je een PVC vloer met vloerverwarming? Dan moet ook deze de eerste 72 uur uit blijven en vervolgens steeds met 0,5 graden per dag worden verhoogd.

Nadelen van een PVC vloer

Je weet nu wat de  voordelen van een PVC  vloer zijn. Maar zijn er ook nadelen? In sommige gevallen wel. Er zijn heel veel aanbieders op de markt die werken met laagwaardig PVC, met als resultaat dat deze vloeren in tegenstelling tot wat ze beloven wel snel beschadigen. Hoewel PVC veel goedkoper is dan een vloer van echt eikenhout of natuursteen (wat een voordeel is), wint een PVC vloer het qua prijs niet van laminaat. Maar: wanneer je dit afweegt tegen de levensduur van kwalitatief PVC, bespaar je uiteindelijk alsnog. Bij het leggen van een PVC vloer is het wel belangrijk dat de ondervloer egaal is. Wil je liever niet egaliseren? Moduleo LayRed vormt een bijzondere uitzondering hierop. Tot slot is het heel belangrijk dat je je goed laat adviseren, zeker wanneer je een PVC vloer in de badkamer plaatst. Hierbij is het namelijk belangrijk dat je speciale watervaste lijm gebruikt. Doe je dit niet? Dan lost de lijm na verloop van tijd op.

PVC vloer kopen? Vakmannen met vloeren adviseert je graag!

Overtuigd van de vele voordelen die PVC vloeren bieden? Dan is het tijd om jouw droomvloer te vinden. Ga je voor een mooie PVC visgraat vloer, een PVC stroken vloer of toch liever PVC tegels? Je vindt het allemaal in ons uitgebreide assortiment, dat bestaat uit vloeren van uitsluitend topmerken als Vivafloors, Moduleo, Therdex en mFLOR. Een offerte vraag je eenvoudig online aan, maar voor persoonlijk advies komen we ook met alle liefde bij je thuis om al je wensen tot in detail te bespreken. Meer weten over onze vloeren, onze legservice, een persoonlijk adviesgesprek aanvragen of een afspraak maken bij ons in de showroom in Apeldoorn? Neem dan vrijblijvend contact op.

Emiel Pol Emiel Pol

Ben je aan het rondkijken? Of kan ik je ergens mee helpen?

Stuurt whatsapp bericht