• Professionele legservice

  • De beste kwaliteit

  • Snel je offerte

Zoeken
Winkelmandje

PVC plinten: een nette afwerking voor je PVC vloer

Bij een PVC vloer zijn plinten niet per sé nodig, omdat een verlijmde PVC vloer heel strak tegen de muur gelegd kan worden. Dit is slechts één van de voordelen van een PVC vloer. Kies je voor een click PVC vloer, of vind je plinten simpelweg een mooie afwerking? Bij Vakmannen met vloeren kunnen we elke vloer voor je afwerken met bijpassende of juist contrasterende plinten.

Plinten: mooi en functioneel

In eerste instantie zijn plinten functioneel. Ze beschermen het laagste gedeelte van de muur. Dat klinkt misschien als een overbodige luxe, maar juist dit gedeelte van de muur raakt snel beschadigd door bijvoorbeeld een stofzuiger. Daarnaast is ook gewoon een mooie afwerking.

Welke soorten plinten zijn er?

Een PVC strokenvloer, PVC tegels, een PVC visgraatvloer of een PVC vloer met Hongaarse punt; voor welke vloer je ook kiest, bij Vakmannen met vloeren hebben we bijpassende plinten voor de perfecte finishing touch. Maar voor welk type plint kies je? Daarin heb je verschillende opties: overzetplinten, plakplinten en hoge plinten.

PVC plakplinten

Plakplinten zijn de meest voorkomende plinten. De reden is simpel: plakplinten zijn heel eenvoudig te bevestigen. Ze zijn namelijk zelfklevend, eenvoudig te plaatsen en ook heel makkelijk op maat te maken.

PVC overzetplinten

Is het niet mogelijk om je oude plinten te verwijderen? Dan kunnen we hier zogenoemde overzetplinten overheen plaatsen. Deze worden ook wel renovatieplinten genoemd. Aan de achterzijde van een overzetplint is een uitsparing gezaagd, waardoor deze makkelijk over de oude plint geplaatst kan worden. Van oude, beschadigde plinten zie je zo niets meer terug.

PVC hoge plinten

Veel mensen kiezen ervoor om de plinten júist te laten opvallen. Hoge plinten worden vastgemaakt aan de muur en geven je vloer een heel elegant karakter. Niet voor niets zie je hoge plinten veel in herenhuizen! Hierbij heb je de keuze uit een afgelakte plint in RAL 9010  of gegronde plint, die je zelf op kleur kunt brengen, mocht je liever een andere kleur dan wit willen. Een hoge plint is altijd 12 mm dik. Qua hoogte kun je kiezen uit 7cm, 9cm en 12cm hoog.

Vakmannen met vloeren: service van A tot Z

Kies je ervoor gebruik te maken van onze professionele legservice? Dan leggen we natuurlijk niet alleen de vloer, maar doen we eerst een vakkundige ondergrondcheck en zorgen onze vakmannen er ook hoogstpersoonlijk voor dat de afwerking met oog voor detail wordt gedaan. Omdat plinten zo bepalend zijn voor de uitstraling van jouw PVC vloer, adviseren we je graag over de verschillende opties. Wil je een persoonlijk adviesgesprek aanvragen of een afspraak maken bij ons in de showroom in Apeldoorn? Neem dan contact met ons op.

Emiel Pol Emiel Pol

Ben je aan het rondkijken? Of kan ik je ergens mee helpen?

Stuurt whatsapp bericht