Droom je van een robuuste eikenhouten vloer, een stijlvolle visgraatvloer, tegels van natuursteen of juist van een industriële vloer van beton? Snappen we helemaal! Maar je droomt vast niet van veel onderhoud, een vloer die al na een paar jaar vervangen moet worden of een hoog prijskaartje. Dat is precies het mooie aan een PVC vloer: niet van echt te onderscheiden en tegelijkertijd waterafstotend, slijtvast, eenvoudig schoon te maken en ook nog eens heel duurzaam. Bekijk ons ruime assortiment direct online of laat je persoonlijk adviseren door Vakmannen met vloeren.

Lees meer
Toon prijs incl. leggen:
Sorteren op

Voordelen van een PVC vloer

Als er iets bepalend is voor de uitstraling van je interieur, dan is het de vloer wel. Het design is dus heel belangrijk. Ben je op zoek naar een vloer die precies past bij jouw smaak, maar waar je ook onbezorgd op kunt leven? Dan is PVC een fantastisch materiaal. Het is namelijk waterafstotend, slijtvast, duurzaam, ideaal in combinatie met vloerverwarming én qua look & feel niet van echt hout, tegels of beton te onderscheiden. Niet onbelangrijk: een PVC vloer is ook nog eens voordeliger dan een vloer van echt hout of natuursteen. Lees meer over de voordelen van een PVC vloer.

Van klassiek tot hypermodern: kies jouw stijl

PVC vloeren zijn in veel woonkamers, slaapkamers, badkamers en (thuis)kantoren te vinden. Het fijne aan een PVC vloer is natuurlijk dat je je om de levensduur en het onderhoud geen zorgen hoeft te maken, maar ook dat je absoluut geen concessies hoeft te doen als het gaat om uitstraling. Kies simpelweg wat je mooi vindt. Of je nu houdt van een klassieke eikenhouten vloer, dol bent op de uitstraling van natuursteen of jouw interieur een industrieel karakter wilt geven met een mooie betonnen vloer; met PVC kun je alle kanten op. Een witte PVC vloer of toch liever grijs? Het is allemaal mogelijk! Daarnaast zijn de meeste PVC vloeren verkrijgbaar als click variant of dryback (plak PVC). Laat je inspireren door de favoriete stijlen van onze vakmannen.

PVC strokenvloer

Een echte klassieker en niet zonder reden. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een PVC strokenvloer gelegd met flexibele stroken. Deze kunnen variëren in lengte en breedte, dus ook met een strokenvloer heb je veel creatieve vrijheid. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ruime keuze als het gaat om ‘houtsoorten’ en afwerkingen. Bekijk onze PVC strokenvloeren.

PVC visgraatvloer

Lees een willekeurig interieurblog en je komt ongetwijfeld een visgraatvloer tegen. Dit traditionele motief is weer helemaal terug van weggeweest en past heel goed in zowel een landelijk als industrieel interieur. Ook bij de PVC visgraatvloer heb je verschillende opties, zowel qua kleur als qua breedte van de ‘graten’. Bekijk onze PVC visgraatvloeren.

PVC vloer met Hongaarse punt

De Hongaarse punt lijkt veel op de visgraatvloer, maar is een tikje anders. Hierbij sluiten de delen aan de bovenzijde aan, waardoor er een V-patroon ontstaat. De Hongaarse punt heeft een luxe uitstraling en werd vroeger om die reden veel toegepast in landhuizen, paleizen en kastelen. Bekijk onze PVC vloeren met Hongaarse punt.

PVC tegels

Tegels van natuursteen zijn prachtig om te zien, maar niet de meest voordelige optie. Wist je dat je met PVC alle lusten, maar niet de lasten hebt van een echte stenen vloer? Liever PVC tegels met een houtlook of betonlook? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk ons assortiment PVC tegels.

Prachtige PVC vloeren van topmerken

Met oneindig veel opties, designs en aanbieders, kan het best lastig zijn om jouw droomvloer te vinden. Daar helpen we je graag bij. Vakmannen met vloeren is een kleinschalig bedrijf, opgericht door twee liefhebbers van mooie vloeren. Onze zorgvuldig samengestelde collectie bestaat dan ook uit vloeren van merken waar we écht achter staan. Een greep uit onze merken:

  • VivaFloors: een Nederlands A-merk met prachtige, duurzame PVC vloeren in verschillende houtlooks, van visgraat tot eiken.
  • Moduleo: een duurzaam merk dat bekend staat om luxe vloeren met door de natuur geïnspireerde designs.
  • Therdex: een merk dat noesten, scheuren en andere onregelmatigheden – kortom: alles wat natuurhout mooi maakt – zo na weet te bootsen dat niemand het verschil ziet…of voelt.
  • mFLOR: een mooi merk met een uitgebreid assortiment aan PVC vloertegels, kliklaminaat visgraatvloeren.
  • Belakos: een merk dat bekend staat om haar duurzame onderhoudsvrije PVC vloeren waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Persoonlijk vloeradvies van onze vakmannen

De perfecte PVC vloer gevonden? Via de productpagina vraag je eenvoudig en online een vrijblijvende offerte aan. En kom je er niet helemaal uit, twijfel je over de kleur of heb je behoefte aan persoonlijk advies van een echte expert? Onze vakmannen komen met alle liefde bij je langs voor persoonlijk advies op maat, om een gedegen ondervloercheck te doen, de ruimte in te meten en je te helpen bij het kiezen van de PVC vloer die aan al jouw wensen voldoet.

PVC vloer leggen of laten leggen?

Of het verstandig is om zelf je PVC vloer te leggen of hem te laten leggen, hangt natuurlijk af van hoe handig je zelf bent én welke vloer je kiest. PVC laminaat (zeker kliklaminaat) is een stuk eenvoudiger te leggen dan bijvoorbeeld een PVC visgraatvloer. Vakmannen met vloeren ontzorgt je precies waar nodig en desgewenst compleet van A tot Z. Dat is het grote voordeel van een kleinschalige vloerenspecialist, waarbij een echte vakman met je meedenkt en diezelfde vakman ook daadwerkelijk de vloer bij jou thuis komt leggen. Meer weten over onze PVC vloeren, de prijzen of onze legservice? Of wil je een persoonlijk adviesgesprek aanvragen, of een afspraak maken bij ons in de showroom in Apeldoorn? Neem dan contact met ons op.